Україна поступово виходить із карантину.

Згідно із постановою Кабміну карантинні заходи будуть продовжені до 22 травня з поступовими послабленнями.

З 11 травня набув чинності перший етап послаблення карантинних обмежень. Тепер можна відвідувати парки та сквери, дитячі й спортивні майданчики, дозволено працювати стоматологіям, салонам краси, літнім майданчикам, ринкам.

Окрім того, за рішенням Кабміну, право на відновлення роботи отримали 872 ринки за умови, що працюватимуть з дотриманням жорстких санітарних умов, за порушення яких передбачено суворе покарання, аж до закриття ринку. У багатьох містах, незважаючи на пом’якшення карантину, ринки так і лишаються закритими.

У Золотоноші із 12 травня відкрилися перукарні, салони краси, продовольчі та непродовольчі магазини, сервісні пункти, літні майданчики кафе, барів і звісно, як і планували, 13 травня на ринку почали діяти м’ясний та продовольчі ряди.

Як повідомляє видання Золотоноша.City, підприємці, які хотіли і готові працювати, вийшли торгувати. З вулиці Обухова ворота зачинені, а від Торгового центру вхід відкритий. На вході стоїть охоронник, який перевіряє температуру у покупців. Він контролює і їхню кількість, яка є обмеженою у зв’язку з карантинними вимогами. Ті, кого перевірили і кому дали дозвіл, працюють, але не всі. Інші визначилися, що вийдуть у понеділок, 18 травня. Покупці теж є, хоча небагато. На ринку постійно знаходяться два представники місцевого управління Держпродспоживслужби, які контролюють дотримання санітарно-епідеміологічних норм, а два фахівці з лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи перевіряють якість товару, – пояснив директор КП «Золотоніський міський ринок» Тарас Супрун.

Решта підприємців також сподіваються вийти на роботу. Але це буде тоді, коли уряд прийме рішення про другий етап послаблення карантину.

 

 

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).