Розмалювати телефонні будки по місту – креативна ідея. Фінансове підгрунтя творчому починанню надала міська влада. Відтоді непримітні сіро-інертні прямокутні будки радують око перехожих цікавими сюжетами.

Цього тижня «висмажені» на сонці картини реставрували і оновили по всьому місту. Вісім обдарованих жінок, керівників гуртків Будинку дитячої та юнацької творчості, розмалювали близько 10 телефонних будок.

 – Ми хочемо зробити своє місто яскравим, красивішим і драйвовим, – ділиться враженнями талановита Валентина Михайлівна. – За чотири години живопису до нас підходить багато людей, дякують за малюнки, кажуть, що їм це піднімає настрій. А коли я розфарбовувала будку навпроти «Анубіса», чоловік з п’ятиповерхівки спустився і емоційно дякував за чудовий краєвид, який він тепер спостерігає щоранку зі свого вікна.

Олійна фарба занадто коштовна, один тюбик – 200 грн. Фарби не купували, їх надали підприємці Людмила Слюсар, Олег Зуб, магазин БТР. Мисткині розмальовують будки емаллю – це найбюджетніший варіант. Проте технологічно – складніше, емалеві фарби швидко сохнуть, тож малювати доводиться швидко і чітко. І що приємно, зізнається беручка художниця, що їхні творіння ніхто не замальовує.

 – Біля ДП «Златодар» намалювала мішечки з борошном. Побачивши мене, через паркан поперестрибували дівчатка з ліцею і приєдналися до творіння. Я їм вручила по пензлику – так біля навчального закладу з’явилися кулінарні книжки, – розповідає історію творінь жінка. Біля центру соцдопомоги – замріяний кіт на в’язаному килимку. А поблизу Будинку дитячої та юнацької творчості, на англійській червоній телефонній будці, – осінь за вікном.

Тематика малюнків народжується на місці, стверджує мисткиня:

 – Я їду на об’єкт взагалі без жодних ідей. Наприклад, приїхала до СШ №1, бачу на порозі лежить кіт, звісивши лапи. От і є головний герой мого сюжету! Поблизу магазину «Діброва» будку розмалювала березами й доповнила мішечками зі сміхом і радістю.

Своєрідними муралами керівниця гуртка образотворчого мистецтва запрошує приєднатися до малювання всіх містян. Каже, це своєрідне запрошення для дорослих і дітей спробувати свої сили.

У кожного свій хист і обдарованість – не всі художники та малювати може кожен

 – У кожного свій хист і обдарованість – не всі художники та малювати може кожен. Це дуже просто: взяти в руки пензлик і творити, просто для кожного свій рівень складності, – закликає спробувати свої сили Валентина Михайлівна.

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).