Золотоніський центр надання соціальних послуг продовжує свою важливу роботу з підтримки внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які знайшли прихисток у нашій громаді. Нещодавно працівники закладу підготували 50 продуктових стартових наборів підтримки для тих, хто вперше приїхав у Золотоношу.

Про це повідомляє видання Золотоноша.City.

Пакунки були зібрані завдяки фінансовій підтримці секретаря міської ради Наталії Сьомак, яка надала кошти для цієї ініціативи зі свого депутатського фонду. Набір складається з двох частин – продуктової та побутово-гігієнічної. До складу входять основні продукти харчування – крупи, цукор, борошно, олія, а також набір засобів особистої гігієни, розрахований на цілу родину – шампуні, зубні щітки та пасти тощо.

За словами очільниці центру Людмили Неліної, ці набори покликані полегшити процес адаптації переселенців на новому місці, забезпечуючи їх найнеобхіднішим на перший час. У центрі також зазначили, що це лише частина комплексу заходів, спрямованих на підтримку ВПО у нашій громаді.

Головне, щоб люди відчували, що вони важливі, про них не забули, про їхні потреби знають. До прикладу, днями працівники центру зустрічали прибулу самотню жінку з Покровська. Вона у віці і потребує спеціального догляду. Тому її зустріли безпосередньо на залізничній станції у Смілі та допомогли влаштуватися у спеціальному закладі Звенигородки.

Завдяки ініціативам соціального центру новоприбулі переселенці нашого міста можуть відчути підтримку та турботу від місцевої громади, що є надзвичайно важливим у такий непростий для них період. Вони втратили не просто свій дім, а фактично лишилися свого звичного життя, оточення. Тож центр надання соціальних послуг Золотоноші продовжує працювати над новими проєктами та шукає додаткові ресурси для подальшої допомоги тим, хто цього потребує.

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).