Її подіум – поле бою, її родина – об’єднана штурмова бригада Національної поліції України “Лють”. Про золотоніську красуню Катерину Кручанову видання Золотоноша.City писало у жовтні 2023-го, коли за плечима дівчини модельної зовнішності вже було 7 місяців служби у лавах Збройних Сил України, куди вона прийшла добровільно, з честю подолавши виснажливий фізично відбір.

Нині ж, 18 липня, як повідомляє Золотоноша.City, в зоні проведення бойових дій в Донецькій області Катерина Кручанова отримала нагороду з рук Голови Національної поліції України, генерала Івана Вигівського. Це – відомча заохочувальна відзнака Міністерства внутрішніх справ України – Нагрудний знак «За відвагу в службі».

На церемонії нагородження Катерину також привітали колеги-поліцейські з Литовської Республіки – Генеральний комісар поліції Литви Ренатас Пожела та начальник Головного комісаріату поліції Вільнюського округу Ренальдас Жеконіс, а також командир “Об’єднаної штурмової бригади Лють» Олександр Нетребко.

– Того дня, стоячи пліч-о-пліч зі своїми побратимами на нагородженні, усвідомлювала: такої відзнаки удостоєна лише я одна з дівчат з штурмового полку «ЦУНАМІ», – зізнається Катерина.

Це висока нагорода, яка вручається працівникам Міністерства внутрішніх справ за виявлену відвагу, високий професіоналізм і бездоганну службу у складних і небезпечних умовах.

– Нагороду я отримала по пораненню, – додає дівчина. – 15 березня 2024 року був ворожий ракетний удар по Одесі, де я несла службу. Того страшного дня загинули мої побратими і багато цивільних людей. Я теж була поранена. Не дивлячись на поранення та задовільний стан здоров’я, продовжувала і далі виконувати свою роботу до пізньої ночі… Доки не втратила свідомість.

Далі – лікування, реабілітація і знову служба. Наразі Кручанова перебуває у службовому відрядженні на Покровському напрямку Донеччини. До лінії зіткнення дуже близько. Золотоніська захисниця стійко виконує бойові завдання з метою відсічі та стримання збройної агресії проти України.

Нагрудний знак «За відвагу в службі»

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).