1 серпня 2024 року – новий рядок в життєписі юних медикинь Оксани Примак та Світлани Індутної. Це день, коли молоді лікарки влилися в потужний колектив Золотоніського центру первинної медико-санітарної допомоги.

Про життєпис молодих фахівчинь та подальші переспективи на медичній ниві розповідає видання Золотоноша.City.

Оксана Примак народилася в Кропивні. Там закінчила місцеву школу. З дитинства дружила з троюрідною сестрою Маринкою Сергієнковою (Голінько), яка безтямно була закохана в медицину. Це захоплення передалося й Оксані. Після отримання свідоцтва про середню освіту вступила до Дніпропетровського медичного університету, де вже на шостому курсі навчалася сільська подружка Маринка. «Це був наш найкращий рік навчання. Ми знову були разом», – ділиться уже дипломований спеціаліст Оксана Тарасівна. У 2022 році дівчина отримала диплом фахівця за спеціальністю – лікувальна справа. Перші практичні навички здобула у колективі Золотоніської первинки. Закінчила інтернатуру.

первинка Золотоноша лікарі

– Оксана Тарасівна – наш боєць, надійна складова нашої команди, – каже директор Золотоніського ЦПМСД Олександр Прокопчук. – Ми дуже чекали цього дня, коли вона розпочне трудову діяльність і почне заробляти гроші для закладу.

Оксана Примак вестиме прийом в амбулаторії №1 під очільництвом Олени Мазур. Керівництво первинки покладає надії, що молода лікарка стане доброю підмогою для практикуючого там Сергія Подолинного.

амбулаторія 3

Світлана Індутна родом з Канівщини. Але ще в дитинстві разом з батьками переїхала до Золотоноші. Навчалася в школі №6. Потім було Черкаське медичне училище – сестринське відділення.

– У школі, як і переважна більшість учнів, ще мало усвідомлювала свій життєвий вибір, – каже Світлана Петрівна. – Тому основну роль зіграли батьки. Не була проти їхньої поради, але побоювалася: чи сподобається. У процесі навчання зрозуміла, що медицина – це моє, хочу вчитися і розвиватися у цій сфері. Тому вступила до Полтавської медакадемії.

Сімейну медицину обрала на п’ятому курсі. З вибором допоміг саме Олександр Прокопчук, бо саме в Золотоніському Центрі проходила практику.

– Мені тут дуже сподобалося, – розповідає лікарка, – і хотіла саме в Золотоношу на інтернатуру. Але так склалося, що за розподілом потрапила в Полтаву. Та завдяки Олександру Сергійовичу працювати буду в Золотоноші.

Для Світлани Індутної встигли зробити косметичний ремонт у кабінеті №15 3-ої амбулаторії . І якщо вона – перший медик у своїй родині, то Оксана Тарасівна має кілька родичів-медиків по лінії чоловіка, адже прізвище «Примак» у золотоніській медицині доволі знане.

Завідуюча амбулаторії №3 Ілона Гордієнко та старша медична сестра Таїсія Синьоок гостинно зустріли свою колежанку. Директор на двері кабінету причепив завбачливо приготовлену інформаційну табличку.

Під час представлення колективам нових медикинь була присутня Альона Пилипенко – випускниця Вінницького медичного університету ім. Пирогова, котра готується до вступу в інтернатуру. Дівчина родом з Черкас. І кухня первинки – для неї нове і незвідане поле.

– Залучення молодих фахівців – тривалий процес, – зізнається Прокопчук. – У нашому Центрі – третина лікарів віком до 35 років, третина – пенсійного і третина – середнього. Я – реаліст і усвідомлюю, що золотонісці не побіжать наввипередки до нових фахівців. Але кожній з них треба працювати на авторитет, завойовувати довіру місцевих мешканців.

Тож наразі перед Оксаною Примак та Світланою Індутною стоїть першочергове завдання: підписати декларації з бажаючими отримати якісні медичні послуги.

первинка лікарі Золотоноша

Бажаємо медикиням успіху та удачі на їхньому поприщі!

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).