Організаторами форуму «Молодь – тут і зараз!» стали 8 молодіжних центрів та просторів Черкащини, які об’єднані у філію Асоціації молодіжних центрів України, її очільниця Лілія Титаренка, координаторка золотоніського «Арт Простору», який також був презентований серед вісімки на форумі.

Про це повідомляє видання Золотоноша.City.

На початку зустрічі з вітальним словом до гостей звернувся начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

Мав нагоду поспілкуватися з нашим молодіжним активом на регіональному форумі. Цікава платформа для обміну досвідом, думками, ідеями. Говорили, серед іншого, про розвиток молодіжних хабів, залучення донорських програм. Перспективи є. Моя принципова позиція: жодного рішення для молоді без молоді… Маємо зміцнювати наше партнерство. Чути один одного. Продукувати спільні проєкти. І головне – результативні, – зазначив в одній зі своїх соціальних мереж по завершенні заходу Ігор Іванович.

Детальніше про молодіжні центри розповіла Лілія Титаренко. Про дослідження молоді в області та обласну цільову соціальну програму «Молодь Черкащини» розповіли директорка Черкаського обласного молодіжного ресурсного центру Олена Левченко та голова Золотоніської ММГО «Центр розвитку молоді» Оксана Черв’якова.

З презентацією виступила й голова спілки «Асоціація молодіжних центрів України» Юлія Катинська. Вона розповіла, як спілка може підтримувати молодіжні центри та розвивати молодь.

У панельній дискусії брали участь депутат обласної ради Анатолій Яріш, керівник соціальних проектів регіонального відділення МХП (БО «БФ «МХП – Громаді») Олександр Шпиль, координаторка програми «Мріємо та діємо» (IREX) Тетяна Несват, директор Львівського обласного молодіжного центру Іван Сапса, голова ГО “Молодь Онлайн” Костянтин Юхименко.

Також з презентаціями своїх можливостей для молоді виступила фахівчиня зі зв’язків з громадськістю компанії Scatec Ольга Бойчук.

На опенспейсі, у форматі живої бібліотеки, виступили:

  • проєктний менеджер та дизайнер Запорізького обласного молодіжного центру Сергій Ващенко,
  • програмний менеджер МОЛОДВІЖЦЕНТР.ЛЬВІВ Тарас Чура,
  • керівниця відділу поширення молодіжної організації Пласт-Національна скаутська організація України Тетяна Асадова,
  • директор Програми SUN Leaders Program x Cherkasy, представник Ротарі клубу Денис Андрущенко,
  • ГО «Демократична сокира» Володимир Півненко,
  • молодіжна працівниця з Чернігівщини Євгенія Москалець.

Під час форуму проговорили такі теми як :

  • – кращі практики діяльності молодіжних просторів/центрів Черкащини як осередків молодіжної роботи;
  • – результати обласного дослідження щодо стану реалізації молодіжної політики в регіоні;
  • – можливості щодо участі молоді в Черкаській області через тематичні воркшопи та презентації донорських організацій, що працюють в Україні.

На заході кожен мав можливість поспілкуватися із запрошеними спікерами та взяти участь в інтерактивах. Організатори форуму наголосили на важливих пунктах, які необхідно внести до обласної програми «Молодь Черкащини 2024-2025».

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).