Нагадаємо, що минулої суботи, в Золотоноші відбувся неймовірний спортивний захід, який має назву “Знайомство з ФЕНІКСОМ”. Організатором заходу є FENIX DANCE STUDIO.11 червня темою заходу обрали STREET WORKOUT . 18 червня ця студія продовжила своє знайомство і продемонструвала не менш цікавий вид спорту – POLE DANCE.
Як зазначили організатори акції, метою було познайомити дітей, молодь та дорослих з таким доступними та цікавими видами спорту. Сформувати позитивну громадську думку про роль здорового способу життя, як необхідної умови розвитку людини.
Pole dance – це як гімнастика на перекладині, але тільки коли перекладина знаходиться у вертикальному положенні.
“На жаль часто, дуже часто pole dance асоціюють зі стриптизом, тому ми в черговий раз вирішили продемонструвати та познайомити містян з цим видом спорту і розвіяти даний міф.”– розповідає тренер-хореограф pole dance Ірина Вака.


Зародився цей вид спорту в Індії, і індуси, борці, займалися на пілоні – на дерев’яній палиці. В основі вона була ширше, а до вершини звужувалася. Вони виконували акробатичні елементи, але танцювальних елементів тоді не використовували. В кінці ХІХ століття в Канаді вперше відбувся виступ на пілоні. А в 2003 році вперше в Америці провели змагання з pole dance, і цей вид танців почав стрімко поширюватися.
Pole dance в Україні активно розвивається близько 10 років.
За словами хореографів, зараз існують три напрямки: пол екзотик, пол спорт і пол арт.
“Якщо ми говоримо про пол екзотики – це більше про пластику, про розтяжку, про якусь еротичну спрямованість. Пол спорт – це акробатика на пілоні і трішечки партеру, відсотків 20. Якщо ми говоримо про змагання і пол арт – це більша частина хореографії і решта – пілон”, – розповідають Ірина Вака та Петро Скитиба.
Вони зазначають, що якщо з’явилося бажання, то зайнятися pole dance зможе кожен і для цього є маса можливостей. До того ж, існує величезна кількість змагань в різних містах і країнах.
Програма заходу була доволі цікавою: були продемонстровані виступи дітей , котрі вже займаються цим видом спорту, майстер-клас від керівників студії, під час якого всі глядачі затамували подих і пропозиції Феніксівців спробувати себе та свої сили всім охочих. Ласкаво просимо до FENIX DANCE STUDIO.

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).