25 січня Черкащину з робочим візитом відвідав Голова Державної архівної служби Анатолій Хромов. Він поспілкувався із колективом державного архіву області, керівниками архівних відділів райдержадміністрації та міських рад, дав відповіді на актуальні питання, які цікавили архівістів. Голова ДАСУ виклав своє бачення реформування та подальшого розвитку архівної галузі. У цій зустрічі взяла участь начальник архівного відділу виконавчого комітету Золотоніської міської ради Світлана Савісько.

Крім того, Анатолій Хромов наголосив, що ключовими пріоритетами у роботі архівних установ є наближення до потреб громадянського суспільства, оцифрування довідкового апарату та архівних документів, а також запровадження сучасних інформаційних технологій щодо зберігання оцифрованих документів.

Така можливість оцифрування документів з’явилася і в нашій громаді. В архівний відділ придбано сучасний книжковий сканер CZUR ET16 Plus, який, завдяки лазерній технології сканування, корегує вигин корінця зшитих оригіналів та відтворює у цифровому вигляді кожну зігнуту сторінку до ідеально рівної. Крім того спеціальна форма без притискного скла дає можливість звести до мінімуму негативний вплив на оригінал документа. Електронні копії оцифрованих архівних справ будуть зберігатися на зовнішньому жорсткому диску у високій якості, тому вони будуть зручні для роботи фахівців. Користувачі матимуть вільний доступ до цифрових копій, їх можна легко поширювати, відтворювати та читати на екранах електронних пристроїв. У перспективі планується запуск онлайн ресурсу на платформі «Архіум», який надасть користувачам віддалений доступ до інформації.

 

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).