Золотоніський міськрайонний центр зайнятості впродовж багатьох років накопичує великий досвід профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю. Використовується на практиці  велика кількість форм та методів роботи, залучаються до співпраці зацікавлені організації та установи з метою надати якісні профорієнтаційні послуги школярам.

Так, днями на базі Золотоніської загальноосвітньої спеціалізованої школи інтернат відбулися засідання Клубу для молоді «Живи і працюй в Україні». В заході взяли участь учні 8 та 9 класів та запрошений гість спеціаліст Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяна Жалобна.

Профконсультан Золотоніського міськрайонного центру зайнятості Надія Журавльова за період зустрічей надала інформацію з орієнтації учнів у великій кількості професій, їх змісту, вимогах які вони висувають людині. Було продемонстровано цікаві ролики, які розповідають про особливості затребуваних професій на ринку праці. Бажаючі мали можливість пройти комп’ютерне тестування для визначення своєї професійної спрямованості. На другому засіданні Клубу між класами було проведено Брейн-ринг «Різноманітний світ професій», я якому брали участь дві команди «Орли» та «Соколи». Учні мали змогу в ігровій формі познайомитися з новими професіями.

Тетяна Жалобна проінформувала учнів про діяльність місцевого центру, рз’яснила порядок отримання безоплатної правової допомоги. Також було ознайомлено з проектом Міністерства юстиції України «Я маю право», завдання якого забезпечити українців інформацією про права, які гарантовані їм Конституцією і законами України, навчити ці права реалізовувати та захищати. Такі форми роботи є дуже ефективними, оскільки дають можливість розвитку і формування компетентності у спілкуванні, формуванні певних навичок та вмінь

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).