Напередодні Великодніх свят у міській раді відбулася робоча нарада, продиктована вимогами часу. Доволі часто доводиться спостерігати за щоденним вранішнім колапсом на розі вулиць Новоселівська – Шевченка, зумовлений збільшенням транспортного потоку та відсутністю розв’язки.
Ця проблема існує в місті не один рік. Для її вирішення посадовці розглянули не один варіант. Встановлення світлофора спеціалісти вважають недоцільним, оскільки він має меншу пропускну спроможність, ніж кільце, і затори з боку вулиць Баха і Обухова зростуть. Та й обслуговування їх черкаською організацією, яка, до того ж, не вважає доцільним виїздити на заміну перегорілої лампочки, затратно. Та й нині світлофори – відгомін пережитого, у багатьох містах України перевагу віддають сучасній транспортній розв’язці. Найприйнятнішим наразі залишається кільцевий рух. На зібранні начальник УЖКГ Олександр Флоренко обґрунтував доцільність такого рішення та ознайомив з робочим проектом майбутнього облаштування власне кільця. За його словами, вздовж центральної вулиці Шевченка закладені комунікації, по яких не можна організувати рух транспорту. Перевагу в русі матиме водій, що рухається кільцем.
На думку присутнього приватного підприємця, оператора таксі «Пілот» Геннадія Перехреста, водіям, особливо немісцевим, важко буде на перших порах звикнути до нововведень. Та й кермувальникам, котрі рухатимуться Новоселівською, доведеться не раз перестрахуватися, що колега «вкурив» зміни. Для цього будуть встановлені додаткові дорожні знаки, світловідображуючі стрілки та посилене освітлення, перенесені пішохідні переходи та «зрізаний» лежачий поліцейський біля військової частини. Обговорювався і нюанс облаштування зливової системи. Контроль за порушниками правил паркування здійснюватимуть фахівці УЖКГ, оскільки ці права згідно із законодавством покладені на органи місцевого самоврядування. Міський голова, який керував ходом наради, зауважив, що виготовлення проектно-кошторисної документації, замовлення експертної оцінки варто зробити у найкоротші терміни, щоби з усіма запланованими роботами впоратися вже до осені. У майбутньому така ж доля чекає і світлофор біля маркету АТБ, де водії при виїзді від торгового закладу змушені порушувати правила дорожнього руху.
Другу частину зібрання, що стосувалася благоустрою площі Героїв Майдану, було вирішено провести безпосередньо на об’єкті. Роботи з її озеленення стартуватимуть тут вже після поминальних днів, оскільки вся техніка і працівники комунального підприємства задіяні на вивезенні сміття та прибиранні. Однак протягом цих днів все ж таки здійснюватиметься підготовчий процес: завезена та розрівняна земля, засіяна газонна трава.

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).