У залі засідань міської ради за ініціативи народного депутата України Віталія Войцехівського та за участі представників міської влади і начальників соціальних структурних підрозділів виконавчого комітету нещодавно відбулася комунікаційна зустріч із людьми, які, тікаючи від російської  агресії, знайшли прихисток у нашій громаді.

Головна мета зустрічі – допомогти цим людям  адаптуватися у нових умовах та обговорити найважливіші проблеми, із якими вони зіштовхнулися. Передусім, це працевлаштування ВПО, надання їм житла, реабілітацію, потребу у предметах першої необхідності тощо.

Віталій Войцехівський розповів, що планує такі зустрічі по всьому округу, адже внутрішньо переміщені особи не мають існувати поза соціумом.

«Будемо організовувати зустрічі такого типу у більшому колі, щоб будувати з вами конструктивний діалог та допомагати з вирішенням будь-якого питання. Додатково створимо спільний онлайн-чат для зручнішого формату спілкування», – додає народний депутат України.

Директор Центру надання соціальних послуг Людмила Неліна проінформувала про те, що вони вже отримують замовлення на побутові речі у Viber-спільноті, а саме: матраци, ковдри, подушки тощо. Доставка здійснюється безкоштовним соціальним таксі. Зокрема, такими послугами вже користуються мешканці населених пунктів громади.

«Міська рада, зі свого боку, намагається докладати якомога більше зусиль, аби ваше перебування у громаді було комфортним та безпечним, – говорить Наталія Сьомак, секретар міської ради. – Саме такі зустрічі надають змогу не тільки почути один одного, а й відчути зворотній зв’язок»

Внутрішньо переміщені особи подякували представникам влади за вже надану їм допомогу із житлом, зайнятістю та речами першої необхідності з початку повномасштабного вторгнення. До слова, за результатами першої зустрічі присутні спільно знайшли вирішення озвучених проблем.

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).